Menu

Kräftskiva med prog metal tema

Vi går mot sensommarens partyglada kräftskivor med allt som hör till. Vad passar då bättre än att låta kräftskiva gå i prog metal musikens tecken? Bjud in dina likasinnade till ett party de inte kommer glömma i första taget.

Här ger vi dig de bästa tipsen på hur du fixar festen. Duka bordet på ett rockigt sätt, bygg scen med dansgolv och fixa en grym spellista. Fortsätt läsa artikeln för en garanterad lyckad prog metal kräftskiva!

Praktiska förberedelser

Semestertiden lider mot sitt slut, men spill ingen tår i onödan. Sensommarens fester är här, vilket innebär smaskiga kräftor, party, musik och glädje. Som fan av prog metal musik är det ett utmärkt tillfälle att bjuda in till kräftskiva med musikstilen i fokus. Pimpa festen med rätt dukning och stil helt enkelt. Använd dig av klassiska papptallrikar med kräftmotiv, men låt själva miljön andas progressiv metal rock. Den svarta och lite dunkla dekorationen passar utmärkt till en prog metal rockig kräftskiva. Gärna i kombination med röda inslag som en symbol för eldflammor som är ett vanligt inslag inom musikgenren. Det stående tipset är att inhandla inredning, dukning och dekoration till din kräftskiva på nätet. Ett smidigt sätt att hitta allt du behöver på ett och samma ställe!

För att inte missa någonting när det gäller förberedelser till kräftskivan kan en kom ihåg lista vara ett bra hjälpmedel. Allt eftersom du gör färdigt något kan du bocka av på checklistan!

Musik, dans och party

Det viktigaste inslaget förutom saftigt goda kräftor är så klart musiken. Se till att ha en riktigt grym spellista färdig till festen. Blanda gärna svensk prog metal musik med utländska band. Även om tanken är att bjuda in likasinnade musiksjälar till kräftskivan finns det förmodligen någon gäst som inte känner till de riktigt nischade prog metal banden. Se därför till att ge spellistan lite variation och blanda in några mer kända band för att skapa en god feststämning.

Du kanske till och med lirar själv så varför då inte passa på att bjuda på live musik? Använd dig av praktisk plywood i trä:https för att bygga ett stabilt scengolv som kan bli till rockigt dansgolv när kräftorna är uppätna.

Roliga partylekar

Även de mest hårda rockarna kan behöva leka av sig mellan varven. Sätt därför färg på kräftskivan med roliga festlekar. Som det musikparty din kräftskiva är tänkt att bli passar sig “introleken” alldeles utmärkt. Det är kort och gott ett musikquiz där gästerna tävlar i lag eller enskilt. Gör en spellista på Spotify med cirka tjugotalet prog metal låtar. För att bjuda på några extra skratt kan du oväntat stoppa in en dansbandslåt. Eller kanske en schlagerdänga – det kommer garanterat locka till skratt bland dina vänner. Tanken med quizen är att deltagarna ska komma på vilken låt samt artist det rör sig om så snabbt som möjligt. För att få svara skriker deltagarna sitt namn, så det kommer bli livat kan vi lova!

Så vad väntar du på? På med rockkläderna, öppna bärsen och bjud in till årets häftigaste kräftskiva!