Menu

Svenska band inom progressiv metal

Det finns många olika musikgenrer. En riktigt intressant och häftig sådan är progressiv metal, som ibland även är kallad prog metal. Det är en form av metal, men i denna genre är det inte ovanligt med influenser från jazzen och klassisk musik. Musiken har ett tungt ljud samtidigt som man hör gitarrljuden. Dessa band brukar ha mycket duktiga musiker och därför blir det ofta långa solopartier i låtarna. Inom svensk progressiv metal finns det ett antal bra band. Värt att nämna är Meshuggah, Dream Theaters, Tools, Queensryches, Evergreys och Kamelots.

Meshuggah släpper efterlängtat album

Ett av de allra mest populära svenska banden inom progressiv metal är Meshuggah från Umeå. Det är ett band som har funnits i 30 år och som fortfarande släpper nya skivor och turnerar. Nu släpps det äntligen ett nytt album i progressiv metal från Meshuggah. Detta album är mycket efterlängtat, eftersom det är fyra år sedan det förra släpptes. Bandet kommer också att ge sig ut på en kortare turné i sommar. De kommer bland annat ha spelningar i Roskilde i Danmark, på Islands Eistnaflug Festival och på Montreaux Jazz Festival i Schweiz. Senare i höst blir det en längre turné i Europa.

Musik ger energi

Sverige är känt som ett stort musikland. Det är roligt att det finns så många olika sorters musik. Musiken man väljer för stunden beror oftast helt på vilket humör man är på. Ibland vill man ha sinnesro och då passar kanske något lugnare in. Vill man däremot få massa energi, så saker och ting blir gjorda, är det bättre att spela ösigare musik. Att spela den senaste plattan från det svenska progressiv metal bandet Meshuggah, skulle passa utmärkt vid städning eller Flyttstädning. Med all denna energi skulle jobbet göras snabbare. Dessutom är det roligt och inspirerande att lyssna på musik i kombination med fysisk aktivitet.