Menu

Progpower Europé  

Progpower Europe är festivalen för dig som bara älskar musikgenren progressiv rock eller metal. Redan år 1999 startades festivalen upp och har sedan dess sett till att sprida musikstilen och få upp ögonen för fler och fler människor.

Att festivalen startades upp från första början berodde mest på att det faktiskt inte fanns någon typ av festival som valde att spela denna typ av musik. Något av det mest fantastiska med denna festival är att dom väljer att enbart boka några kända artister, till skillnad från de flesta andra festivaler som enbart väljer världsstjärnor. Här får du istället möta många nya och fräscha band och artister som villEnjoying the music få en chans att synas och visa vad dom har att erbjuda. Anordnarna bakom festivalen menar starkt på att detta är ett koncept som dom alltid har haft och att det inte kommer att bli några förändringar på detta i framtiden heller.

Festivalen håller till i Holland och priserna för en biljett ligger mellan 27,5 euro och 95 euro beroende på vilken typ av biljett man önskar sig. Vill man vara på den säkra sidan, vilket alltid är bäst att vara när man ska åka iväg på en festival, gör man gott i att boka biljetterna innan man beger sig av. Visst finns det möjlighet att köpa biljetter i entrén (det högre prise på 95 euro), men har man rest väldigt långt och bokat hotell, kan det kännas mycket tråkigt om det skulle vara så att man inte har möjlighet att komma in.

När man beger sig iväg på festival finns det en hel del saker som man behöver ha koll på för att göra vistelsen så trevlig och värd som möjligt. Tar man in på hotell så har man de flesta bekvämligheter lägligt tillhands, medan den som campar kan få det betydligt jobbigare om det t.ex börjar regna eller om man inte har tagit med sig tillräckligt med varma kläder. Att sova i tält är kul och ger den där speciella festivalkänslan, men man ska också se till att inte ta med sig värdefulla saker eftersom det troligtvis finns många andra campare på plats.